Toni PF: que es
feien truites d’espàrrecs perquè per carnestoltes és l’època i n’hi havia
molts.
Anna: es
celebrava el dia de carnestoltes perquè el dimecres començava la corema (quaresma).
Perquè durant 40 dies no es podia menjar carn, ni els dimecres ni els
divendres. El dimarts, que es deia
dimarts de cendra, es menjava truita de patates, sobrassada, xulla i panxeta.
Ells no menjaven espàrrecs perquè no n’hi havia molts, es menjaven ous perquè
era una festa. Els ous eren per vendre i fer sous, només en menjaven els dies
de festa.
Daniel: era una tradició menjar truita d’espàrrecs,
perquè era el dia que només podien menjar carn i ous fins a Setmana Santa.
Noa: se
menja truita d’espàrrecs perquè és el temps dels espàrrecs.
Marina: perquè
és el temps dels espàrrecs.
Toni PP: es
menjava truita perquè hi havia que estar més alimentat i tenir més energia per
fer més festa. Abans de començar la corema ja no es podia menjar ni carn ni
ous, etc.
Daisy: és el
temps dels espàrrecs.
Això ho vàrem resumir de la següent forma:
Per carnestoltes és tradició menjar truita d'espàrrecs perquè a Eivissa es
menjaven les coses que donava la terra en cada època.
Carnestoltes és època d'espàrrecs, però no hi havia espàrrecs per tot
perquè abans el camp estava més cuidat, i també menjaven truita de patates.
Els ous eren molt cars i les cases que en tenien els venien per fer sous i
només menjaven ous per les grans festes. I carnestoltes és una gran festa!
També feien una gran frita de sobrassada, botifarra, xulla i panxeta que
acompanyava a la truita.
Les truites es menjaven el dimarts de cendra que era el darrer dia de
carnestoltes. Després venia la corema (quaresma) i ja no es podia menjar carn
en 40 dies.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Faceu els vostres comentaris i no oblideu de posar el vostre nom, així sabrem qui sou si us hem de contestar. Moltes gràcies!